Menu Close

 

 

VRHUNSKA 3D ANIMACIJA I 3D MODELI

 

Stvaramo priče kroz 3D animirane svjetove i likove,

od stilizacije do fotorealizma!

 

Usluge 3D animacija i 3D modeliranja koje nudimo

 • 3D modeliranje i 3D animacija, low-poly i high-poly
 • karakterna animacija 3D likova
 • modeliranje i animacija prostora, interijera i eksterijera
 • kreiranje 3D modela fizičkih proizvoda i animiranje
 • Motion Capturing sustav, za lice, tijelo i prste
 • VR/AR razvoj interaktivnih iskustva
 • 3D motion graphics, dinamična tipografija
 • animacije za TV reklame, spotove, filmove…
 • vizualni efekti, simulacije, eksplozije, dima, vode…
 • animacije za digitalni marketing i web video
 • fotogrametrija

Neke od naših 3D animacija

Kada vam je potrebna 3D animacija?

Profesionalna 3D animacija ima niz primjena;

od marketinga i zabave, do tehničkih rješenja. Uz 3D animaciju možete fotorealno prikazati prototip nečega što još fizički ne postoji, kao i stvoriti jedinstvene, kompleksne svjetove. Također, 3D elementima možete oplemeniti uživo snimljeni materijal, od ekspanzije setova do prikrivanja neželjenih stvari u kadru.

 

stilizirana 3d animacija prostora

 

Osim tih klasičnih primjena 3D-a ima i mnoštvo drugih mogućnosti. Tehnička demonstracija i prezentacija proizvoda brzo i efikasno mogu prikazati njihove odlike i prednosti – ponekad jednostavno nije moguće nešto snimiti uživo. Vizualni identitet tvrtke podiže vrijednost branda kada se prezentira putem upečatljive animacije. A i video sa 3D elementima privlači pozornost i širi mogućnosti onoga što se može postići klasičnim snimanjem.

Kombiniranjem svega možemo stvoriti sve što zamislite!

Showreel 3D animacija

Ispričajte nam svoju ideju, projekt ili problem i saznajte što možemo učiniti za vas!

Proces izrade 3D animacija

mozak u razvojnom sjaju, koncept i planiranje, 3D animacija, video produkcija, produkcija video sadržaja

Zajedno sa vama definirati ćemo kakav stil 3D animacije trebate. Mašta naših kreativaca je beskonačna, ali ideju treba znati i izvesti. Na početku je najvažnije kvalitetno postaviti projekt prema najbitnijim faktorima – proračunskim mogućnostima i vremenu.

3D geometrijska kocka u prostoru, modeliranje, 3D animacija, video produkcija, produkcija video sadržaja

Ideje pretvaramo u konkretne trodimenzionalne modele. Ovisno o finalnoj svrsi, takvi modeli mogu biti sa više ili manje detalja, tj. poligona.

3D sportske lopte za nogomet, tenis i košarku, teksturiranje, 3D animacija, video produkcija, produkcija video sadržaja

Teksture su te koje daju modelu život. Neovisno želite li da animacija izgleda realno kao predmet u stvarnom svijetu ili poput crtanog lika, mi ćemo se pobrinuti da to i dobijete. Izrada tekstura može biti digitalno crtana, obrađena, skenirana, a najčešće je kombinacija navedenog uz digitalnu doradu. Sjenčanjem definiramo prikaz teksture s obzirom na pad svjetlosti na objekt, njeno iscrtavanje, tj. renderiranje u prostoru.

osoba koja je pola hologram pola kostur, rigging skinning, 3D animacija, video produkcije, produkcija video sadržaja

Rigging je postavljanje “kostura” lika ili predmeta kojeg se može kontrolirati za vrijeme procesa animiranja. Ovisno o tome koliko je potrebno za animaciju pojedinog modela i koje kontrole želimo imati, odlučuje se o kompleksnosti pristupa.

hologramska balerina u pokretu, iluzija pokreta, 3D animacija, video produkcija, produkcija video sadržaja

Animacija je oživljavanje modela kroz definiciju smjera i način gibanja kroz prostor. Mogućnosti su beskrajne, od realnog do stiliziranog kretanja. Nekoliko je vrsta pristupa animiranju likova. Sa jedne strane imamo klasični keyframe pristup, gdje se pojedini objekti individualno animiraju, sa druge strane imamo i mogućnost snimanja pokreta sa glumcem, te naknadno prebacivanje pokreta na 3D model.

scena dvoje ljudi kako plešu u leći kamere, pokret unutar scene, 2D animacija, video produkcija, produkcija video sadržaja

3D animacija pruža mogućnosti kakve se stvarnim kamerama ne mogu izvesti. No, sa druge strane često se sa kompjuterskim kamerama nastoji napraviti klasičan pokret kamere, kao da je sniman u stvarnosti. To je prvenstveno vidljivo u nastojanjima da osim pokreta, kamera ima “osjećaj” klasične kamere u vidu objektiva koji se koriste za pojedine kadrove, kao i određenih distorzija slike koje klasične kamere imaju.

upaljena stolna uredska lampa, osvijetljenje, 3D animacija, video produkcija, produkcija video sadržaja

Zahvaljujući osvjetljenju, scena može izgledati identično stvarnoj situaciji ili potpuno nadnaravno. Bez svjetlosti nema slike. Ali prava je umjetnost namjestiti dobro svjetlo, bilo osvijetliti pakiranje (packshot) proizvoda ili potpuno digitalnu scenu. Kod ubacivanja CGI 3D render elemenata u živu sliku, osnovni zadatak je namjestiti najtočnije osvjetljenje na 3D elementima unutar kadra, kako bi izgledali kao da su snimljeni na postojećoj, pravoj lokaciji.

3D prikaz učitavanja, renderiranje, 3D animacija, video produkcija, produkcija video sadržaja

Ovo je završni dio procesa 3D animacije. Kad su svi elementi spremni pristupa se izradi finalnih sličica. No, 3D elementi, a prvenstveno cijeli 3D prostor, mogu postati vrlo zahtjevni za renderiranje ukoliko se scena i elementi dobro ne optimiziraju. Neovisno da li se ide na render farmu ili se renda u studiju, optimizacija je nužna kako bi se vrijeme rendanja držalo pod kontrolom.

dvije spojene 3D puzzle, integracija, compositing, rendering, 3D animacija, video produkcija, produkcija video sadržaja

Renderiranu 3D animaciju ubacujemo u snimljeni video ili kombiniramo sa drugim 3D elementima i pozadinama. Spoj pojedinih slojeva kao i spoj sa drugim elementima, stvara dojam fotorealizma. Po potrebi dodajemo specijalne efekte i dorađujemo detalje, u žargonu – “peglamo sliku”. Finalizirani kadrovi vraćaju se u montažu ili se samostalno eksportiraju u željene formate.

Još neki primjeri 3D animacija koje smo radili

Zašto Brojka?

Poštujemo rokove, borimo se za kvalitetu, imamo strast i viziju… sve to uz 20 iskustva kroz koje smo radili na mnogobrojnim projektima naših klijenata.

Uz agilni pristup, čvrstu kontrolu, oko za detalje i vrhunski tim, u mogućnosti smo proizvesti najbolji 3D sadržaj za vaše potrebe.

Glavni dio našeg animacijskog tima nalazi se u Zagrebu, no dio suradnika nam je raštrkan po cijeloj Europi.

Navikli smo raditi na daljinu preko konferencijskih poziva, Zoom-a, Skype-a… svega onoga što pospješuje komunikaciju unutar tima, ali i prema klijentu.

Cijena 3D animacije

Teško je točno procijeniti trošak sve dok se nema konkretni scenarij i režijska razrada, dok se ne vidi što i kako bi se radilo. Po njima se onda radi produkcijska razrada i sam proračun. Sve drugo su grube procjene prema informacijama koje imamo i primjerima koje vam možemo pokazati. Tu je jako bitno da se savršeno razumijemo u vašim željama i našoj realizaciji istih.

 

Brojka Logo - Mehanička 3D animacija

 

Čim više informacija nam možete dati to vam bolju ponudu proračuna možemo postaviti. Tu je jako bitno da nam objasnite što želite reći i kome to želite reći. Drugačiji je pristup u ovisnosti o industriji i/ili tržištu kojem se obraćate. Pokažite nam neki primjer stila koji vam se sviđa. Može to biti i samo statička slika ili glazba kakvu si zamišljate u pozadini. Sve to nam može pomoći kako bi osmislili najbolju 3D animaciju za vaše potrebe.

Ispričajte nam svoju ideju, projekt ili problem i saznajte što možemo učiniti za vas!