fbpx
Menu Close

OSMIŠLJAVANJE I IZRADA VRHUNSKIH MASKOTA

 

… od ideje do realizacije, sve na jednom mjestu!

 

 

Usluge izrade maskota koje nudimo

  • izrada lika i koncepta maskote, sukladno vašim ili našim idejama
  • mogućnosti raznovrsnih konstrukcija tijela maskote
  • kreiramo maskote i kreativna rješenja za tvrtke, brandove, proizvode, sportske klubove…
  • odabir najboljih i najprikladnijih materijala
  • sve su maskote ručne izrade i svaka maskota koju stvorimo lako se pamti, prepoznatljiva je i jedinstvena
  • izrada dodatne scenografije za vaše evente

 

 

Maskota kao dio vašeg oglašavanja

Maskota je oživljeni lik koji može biti životinja, osoba ili predmet, koji svojom cjelokupnom pojavom predstavlja identitet i vrijednosti vašeg branda.

Maskote obogaćuju svaki event, bilo da se radi o sportskoj utakmici, otvorenju novih lokacija, filmskom ili glazbenom festivalu, promotivnoj akciji u sklopu trgovačkog centra, događaj na javnoj površini… Uostalom, primijetili ste i sami, maskote su posvuda i to nije slučajno.

One plijene pažnju, pozivaju na interakciju, bude radoznalost i dječju zaigranost, i to ne samo kod djece. Kvalitetno osmišljena i napravljena maskota baš nikoga ne ostavlja ravnodušnim i upravo to je razlog zašto je kao stvorena je za promociju vašeg branda, proizvoda ili tvrtke.

Prednosti maskote za vašu marketinšku kampanju

zemlja sa brand karticom, izgradnja banda, razvoj aplikacija i igara, interaktivan sadržaj, interaktivni sadržaji

Vaša maskota utjelovljuje najvažnije odlike vašeg proizvoda i branda. Prenosi ih na najjednostavniji mogući način, bez obzira je li dojam i ton koje želite iskomunicirati zabavan ili ozbiljan, smiren ili živahan.

ruka koja drži koktel, pristupačnost i privlačnost, izrada maskota, kreativna agencija

Marketinški stručnjaci znaju da odluke u većini slučajeva donosimo na temelju emocija. Maskota pobuđuje osjećaje i bliža je publici od drugih marketinških kanala.

čovjek u maskoti sa strelicama u svim smjerovima, veći potencijal dosega, izrada maskota, kreativna agencija

Popularne se maskote spontano dijele: ljudi slikaju selfije sa njima i objavljuju ih na svojim profilima na društvenim mrežama. Nalaze se na majicama, logotipima, grafitima, crtežima, naljepnicama. Moguće ih je prenijeti u bilo koji medij.

simboli poznatih gradova, Big Ben, Eiffelov toranj, Kip Slobode, prepoznatljivost, izrada maskota, kreativna agencija

Slika govori više od tisuću riječi. Maskota je jača i od slike, a i od videa, jer osim što ima sve njihove karakteristike (upečatljive boje, oblici i pokret), ona je stvarna. Ističe se na javnome mjestu, animator direktno komunicira s ljudima. Zahvaljujući tome, ona se lako pamti.

Showreel maskota koje smo realizirali za naše klijente

Dizajn i vizualizacije maskota

Maskota mora puno toga predstavljati, te su koncept i izvedba usko vezani u nastojanju da ispričaju čim jasniju priču. Kako odabrati najbolju maskotu za svoj brand može biti jako delikatna stvar. Ponekad se već u imenu branda krije riješenje. Ponekad potrebno biti jako kreativan da se osmisli najbolja vizualizacija vrijednosti branda pretočenih u kostim maskote, tj. u lik koji ta maskota predstavlja.

Razvoj lika tako postaje bitna komponenta u kojoj mogućnost vizualizacije raznih stilova i pristupa klijentu znatno olakšava odabir. A to je upravo nešto u čemu smo najjači – možemo s vama osmisliti najbolju maskotu za vaš brand, ukoliko ju već nemate u svom brand konceptu.

Proces izrade maskota

skice maskota na papiru, planiranje, izrada maskota, kreativna agencija

Nakon što nas kontaktirate, popričamo s vama, u vašem ili našem prostoru ili pak na daljinu putem video poziva – kako vam je lakše. Tijekom razgovora želimo saznati što točno želite postići. Kako zamišljate maskotu? Kako se ona uklapa u vaš širi marketinški pristup? Ukratko, definiramo što točno želite i trebate. Kada dogovorimo rokove i sve detalje vezane za projekt, počinjemo s radom.

stol na kojemu se nalazi skica kroja, vizualizacija i dizajn, izrada maskota, kreativna agencija

Riječ je o skiciranju izgleda maskote. Uz oblik, dojam i boje, razrađujemo i funkcionalnost – pokretljivost osobe u kostimu, njeno vidno polje i ravnotežu. Ponekad treba uzeti u obzir i fizičku ograničenost animatora u kostimu, te prema tome riješiti najbolji dizajn za maskotu.

Nakon prezentacije, vi nam javljate svoje dojmove, a mi dorađujemo prema vašim uputama. Tek kada ste 100% zadovoljni sa kreativom, naš produkcijski tim kreće s izradom.

krojačka lutka sa škarama, metrom i spužvom, konstrukcija tijela maskote, izrada maskote, kreativna agencija

Sâm proces izrade maskote sastoji se od više koraka, ono što prvo radimo jest konstruiranje krojnih dijelova. Zatim, te dijelove lijepimo kako bi se napravio oblik. Kada se ljepilo stisne, maskota se prekriva materijalom, te se dodaju detalji. Na kraju se ugrađuje kaciga koja olakšava nošenje glave maskote, a po potrebi dodajemo remenje za lakšu koordinaciju pokreta.

Cijeli je proces radno intenzivan i zahtjevan, a podrazumijeva iskustvo, preciznost u poslu i vješte ruke. Riječ je o stručnjacima s dugogodišnjim iskustvom, te mnogobrojnim izrađenim maskotama.

role različitih tekstilnih materijala, odabir materijala, izrada maskota, kreativna agencija

Pomno biramo izdržljive i funkcionalne materijale kako bismo osigurali ne samo dugovječnost, već i veću udobnost prilikom nošenja. Baza koju koristimo od lagane je spužve koja se potom presvlači u velur, pliš, krzno ili pak elastičnu tkaninu, ovisno o potrebama i željama klijenata.

Čovjek sa obučenom maskotom i glavom maskote u ruci, završna dorada, izrada maskota, kreativna agencija

Maskote su sastavljene od više dijelova. U ovoj fazi te dijelove sklapamo u cjelinu, jer ponekada se pojedini dijelovi maskota rade odvojeno, pogotovo ako je potrebna veća količina maskota u kraćem vremenskom roku. Također u ovom dijelu, ukoliko je potrebno, vršimo digitalni tisak na tkaninu.

Dostavni kamion, transport i predaja maskota, izrada maskota, kreativna agencija

Vršimo dostavu maskota unutar Hrvatske, a ukoliko se radi o inozemnoj narudžbi, maskote šaljemo dostavnom službom. Svaka maskota nalazi se u zaštitnoj torbi, kako bi se izbjeglo oštećenje prilikom transporta ili skladištenja.

Javite nam se i saznajte što možemo učiniti za vas!